18/11/13

CAFETA FEMINISTA i MANIFEST #25N

Divendres 22 de novembre A Cavall de Forques farem una cafeta a Can Sanpere destinada a autogestionar-nos com a col·lectiu. Les activitats que realitzarem la nit del 22 giraran al voltant del 25 de novembre, dia contra la violència de gènere i les anirem desvetllant a mesura que s'apropi el dia (sorpreses i més sorpreses!) 

Hi haurà sopar, begudes feministes i música a càrrec de les PD's més bruixotes de la comarca! 

A més, volem celebrar amb totes vosaltres el nostre primer aniversari!! Fa un any vamdecidir conspirar contra el masclisme, portem tot un any fent malifetes feministes al Maresme i esperem que siguin molts més.

Ja ho vam advertir fa un any... Perquè això no va en broma, som bruixes i anem a cavall de forques!







VIDEO: Si ens toquen a una, respondrem totes! 
https://www.facebook.com/photo.php?v=237872233046684




MANIFEST 25N


# 44 assassinats masclistes en el que portem d'any a l'Estat Espanyol. 800, en els últims deu anys.
# Més de 2.000 dones assassinades, només a Europa, a mans d'homes masclistes cada any.
# A Catalunya, el 72% de les denúncies per violència de gènere queden sense cap Ordre de Protecció.
# En el 43% de totes les denúncies presentades a l'Estat Espanyol per violència de gènere, NO s'adopten cap tipus de mesura de protecció, les dones denuncien i marxen cap a casa on els  espera de nou el seu maltractador.
# El terrorisme masclista ha matat més dones en 5 anys que ETA en tota la seva història.
# Només en 75 països de tot el món la violència de gènere es considera un delicte greu.
# En 23 països, es mantenen lleis discriminatòries contra les dones.
# Absència de dades sobre violència sexual a l'Estat Espanyol, amb la seva conseqüent invisibilització.
# Reformes en les lleis sobre els nostres drets sexuals i reproductius, promulgades per homes.
# Reformes educatives que pretenen sustentar i mantenir estereotips patriarcals.
# Violències perpetrades i tolerades per l’estat.
# Feminització de la pobresa, sent les dones les que més patim les conseqüències de la crisi del sistema capitalista.
# Atacs continus des de l'àmbit religiós sobre les nostres vides que perpetuen les violències de gènere, com hem pogut veure amb l'edició del llibre "Cásate y sé sumisa".
# Manipulació dels mitjans de comunicació en les informacions sobre violència contra les dones, obviant la responsabilitat del sistema patriarcal i dels propis agressors.

La violència contra les dones es converteix en una de les estratègies claus per mantenir el control sobre nosaltres, sent a dia d'avui la violació dels drets humans més universal, impune i soterrada de totes. No és només una forma individual de violència que s’exerceix en l’àmbit domèstic o privat, sinó que es manté constant també a l'espai públic, com a conseqüència de la situació de discriminació provinent del sistema patriarcal, que ens intenta tiranitzar en qualsevol àmbit de les nostres vides.

El manteniment de la violència contra les dones i contra aquelles persones que no s'ajusten al patró heteronormatiu marcat pel patriarcat garanteix la continuïtat d'un ordre de valors establerts per raó de gènere, establint-se com un important mecanisme de control i poder sobre més de la meitat de la població.

La violència de gènere és un problema estructural d’origen sociocultural, i, per tant, és necessari un canvi de mentalitats per aconseguir la seva eradicació. I no només el 25 de novembre, sinó cada dia de l'any.

Des d’A Cavall de Forques denunciem qualsevol tipus de violència exercida contra nosaltres, les dones, i fem una crida perquè totes les persones en els moviments socials integrin la perspectiva feminista en el seu dia a dia, ja que és l'única manera de solucionar aquesta situació.


CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, 
LLUITA FEMINISTA!




Manifestació: 25 de novembre, 19:00 h, font de Canaletes.


* Dades estadístiques extretes de "El dit a la nafra"